Använder Blogger.
RSS

Seven Faces

Mitt mående, bara över dagen kan växla så otroligt mycket.
Igår mådde jag typ inte alls på morgonen, vaknade till en vanlig tråkig dag, inget nytt mest likgiltig.
Sedan mådde jag bra, var nöjd och ringde och bad om ursäkt över ett tidigare Borderline-utbrott jag haft.
Sedan kommer hatet, inte mot någon specifik person eller händelse, jag hatade allt och alla.
Och tillslut ångesten och sorgen. Självhat, ville bara gömma mig under täcket och aldrig komma ut.

Att alla dessa känslor kan rymmas under loppet av en dag är fantastisk. Jag har hört om folk som säger att deras antidepp har gjort de helt likgiltiga, jag önskar att min Efexor kunde ha den effekten på mig ibland, för det känns bra mycket lättare än att kämpa med den ena känslan efter den andra.
Snacka om att jag är emotionellt instabil!
Men jag har tid på psyk här i Stockholm för första gången nu på måndag. Måste skriva upp hur allt egentligen är tror jag.
För det är lätt att bara befinna sig i den nuvarande känslan.


Men såhär mycket kan jag säga, hade jag fått Sativex som medicin, som två överläkare faktiskt sagt skulle gynna mig, så hade jag nog kunnat leva ett normalt liv och ta bort resten av medicinerna. Men socialstyrelsen skulle aldrig gå med på det. Därför struntade vi att ens söka.

Hittade en bröllopspresent till min syster (och hennes blivande man såklart) så den stressen är borta, nu måste jag bara hitta ett par skor för mina två kronor jag har kvar på kontot. Spännande!
Måste ringa mormor eller mamma och låna tills på måndag när pengarna kommer.

Angående det, varför är det bara försäkringskassan som betalar ut på måndagen om 26 infaller på söndag, alla andra betalar ut innan helgen? Är det ännu ett sätt att djävlas med oss sjuka?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 kommentarer:

Atara sa...

Jag förstår precis vad du menar med att man behöver skriva upp hur man känner och mår för att få någonslags översikt över läget. Låter som en smart idé!
Är själv också sådan att jag har svårt att relatera till hur jag mått tidigare, till exempel under samma timme, om jag har ett annat känslotillstånd just då som är väldigt intensivt.
Mår jag neutralt kan det vara lättare att komma ihåg om man haft en intensiv dipp eller upp nyligen. Men om världen snurrar på och allting är fantastiskt är det enkelt att glömma hur ångestladdad man kanske var igår...

Vad roligt att du hittade en present! Det är svårt sånt där.

Katarina sa...

Åh vad jag känner igen den där beskrivningen av livets berg-och-dalbana... Det är så fruktansvärt krävande att orka hänga med i svängarna. Jag har jättesvårt att skatta dbt-veckokorten eftersom samma dag kan få både 1 eller 5 poäng...

Demonic sa...

Katarina; Jag bad om några som var lite mer detaljerade över dagen. De delade in dagen i förmiddag, eftermiddag och kväll. Mycket bättre tyckte jag.

Anonym sa...

Mm känslosvängningarna kan va ett riktigt helvete..längtar till DBT...

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Stockholm, Sweden
Jag är en 25-årig tjej som lever med Emotionellt Instabil Personlighetsstörning och har mycket i ryggsäcken. Börjar äntligen lära mig att hantera mina problem och tar numera tag i mina problem istället för att ta ut mina problem på mig själv i form av olika självskadebeteenden! Jag bloggar för att jag hoppas andra kan läsa och ta hjälp av min historia